Rindërtimi i Stadiumit të Elbasanit

Natyra e projektit:
Stadium

Vendndodhja:
Qëndra e qytetit Elbasan

Vlera e kontratës: 350,000 Euro

Periudha kohore: 6 muaj
Përmasa: 18,000 metër katrorë, me një kapacitet prej 15,000 persona

Zgjidhja:

Të kontraktuar nga Federata Shqiptare e Futbollit për punët elektrike dhe elektronike gjatë rindërtimit të stadiumit “Elbasan Arena”.
Fuqia totale e instaluar ishte 2500 kVA dhe ITE furnizoi gjithçka që lidhej me pajisjet e tensionit të mesëm dhe të ulët.

Furnizimi me të gjithë elementët e kabinës elektrike si transformatori, çelat TM, radrizatori dhe UPS-të.
Furnizimi dhe instalimi i Power Center, paneleve të shpërndarjes elektrike dhe kondensatorët elektrik për sistemin mekanik HVAC.

Sistemi elektrik i plotë për të gjithë ndërtesën përfshirë furnizimin e pajisjeve dhe sistemin e ndriçimit.
Shoqëria ishte përgjegjëse për të zbatuar projektin e ndriçimit për stadiumin. Standardet u vendosën nga UEFA për transmetimin HD me vlerë mesatare prej 1500 LUX.

Projekti i ndriçimit u hartua në partneritet me ‘General Electric Lighting’ dhe përmbushja e kërkesave ishte sfiduese për shkak të kufizimit të pozicionimit të poleve.
Zgjidhje për rrjetin e të dhënave përfshirë sisteme si alarmi në rast zjarri, sistemi i ndërhyrjeve, sistemi i kontrollit të aksesit dhe sistemi CCTV.

Partnerët:
General Electric Lighitng, Schneider, OMS Lighting, Panasonic, Side Lighting, Phoenix Contact, 3M, Global Fire.

Rezultati:

Stadiumi u inspektua nga UEFA dhe u kategorizua sipas parashikimit për një stadium të kategorisë 2 të UEFA-s.

Faktorët kryesorë të suksesit:

  • Cilësia e lartë e materialeve të instaluara

  • Mbështetja e drejtpërdrejtë nga General Electric Lighting

  • Mesatarja e sistemit të ndriçimit 1560 LUX

Kthehu tek Projektet.