Stadiumi Loro Boroci, Shkodër, Shqipëri

Natyra e projektit:
Stadium

Vendndodhja:
Stadiumi ‘Loro Boriçi’ ndodhet afër qendrës së qytetit të Shkodrës në veri të Shqipërisë.

Vlera e Kontratës: 1,600,000 Euro

Periudha kohore: 12 muaj

Përmasa: 20,000 metër katrorë, kapaciteti afërsisht 15,000 persona

Zgjidhja:

Projekti përfshin një rindërtim të plotë të stadiumit dhe sistemin e ri të ndriçimit për transmetimin HD të ndeshjeve.

Të kontraktuar për pajisjet e mëposhtme :
Furnizim me energji elektrike nga rrjeti 20/0.4kV me një transformator 1600 kVA.
Furnizimi me të gjithë elementët e kabinës elektrike si transformatori, çelat TM, radrizatori dhe UPS-të.
Furnizimi dhe instalimi i Power Center (2000A), paneleve të shpërndarjes, çelat TM dhe kondensatorët elektrik për sistemin mekanik HVAC.
Sistemi elektrik i plotë për të gjithë ndërtesën përfshirë furnizimin e pajisjeve.
Zgjidhje për rrjetin e të dhënave përfshirë kabllo për sistemet CCTV, Audio dhe kontrollin e aksesit.
Shoqëria ishte përgjegjëse për të zbatuar projektin e ndriçimit për stadiumin. Standardet u vendosën nga UEFA për transmetimin HD me vlerë mesatare prej 1600 LUX.
Projekti i ndriçimit ishte hartuar në partneritet me General Electric Lighting dhe realizimi i tij ishte sfidues.
Për herë të parë në Shqipëri u mundësua ndriçimi i çatisë për të arritur objektivin e ndriçimit të vendosur nga Uefa.

Partnerët:
Schneider Electric, General Electric Lighting, OMS Lighting, Side Lighting, 4Emme, Prysmian Group, 3M etj.

Rezultati:

Klienti mori një rezultat i cili përkon plotësisht me kërkesat e një stadiumi dhe e kategorizoi me sukses stadiumin sipas kërkesave të UEFA-s.

 

Faktorët Kryesorë të Suksesit:

  • Cilësia e lartë e materialeve të instaluara

  • Mbështetja e drejtpërdrejtë e partnerëve

  • Aftësia për të menaxhuar dhe kontrolluar sistemin

Kthehu tek Projektet.